Romancing Braga 1

O lovely ladies of Bandung
I could burst into song
When I see you go along
On the Bragaweg

I rate you high in looks
Far above the picture-books
a real delight to the sight
On the Bragaweg

Now Alas I’m going away
And no more, before midday
Shall I linger, stare, and stay
On the Bragaweg

But I hope some lucky day
Once again to make my way
And to beauty my homage pay
On the Bragaweg

[On The Bragaweg – a poetry written by by an Englishman from Singapore;ย as published in Bandung’s newspaper Algemen Indisch Dagblad – De Preangerbodes in 1937]

Braga street
This is not Abbey road, this is Braga.

Disgiovery.com | BRAGAWEG a.k.a. Braga street in Bandung is where the term ‘Parijs van Java’ might originally come from. This used to be the place where the elites & the riches of Preangerplanters spent their leisure time. Cafรฉs & restaurants. Saloon and bordeelsteer (packed with beautiful ladies). Romance & scandals.

Braga street nowadays still keeps some remaining beauty of the past. Colonial buildings and old style shops. Paintings and classic cars. Friendly people we met. ย Actually, we came over for taking someย personal photo profile, so pardon me if the pictures below represent more of ourselves rather than Braga street itself. But believe me, this old street is really worth to visit and take a stroll down to.

However, where there’s romance and vintage, there’s only Braga street.

Disgiovery yours!

^^

Romancing Braga 4 Romancing Braga 8

Romancing Braga 3
The wall still keeps the memory left behind.

Romancing Braga 9

Romancing Braga 6

Romancing Braga 7
Meet with some Bandung guys from a photography community. They’re loud, outgoing, and humorous.

Romancing Braga 5

Romancing Braga 10

Romancing Braga
Tagged on:     

21 thoughts on “Romancing Braga

  • January 31 at 14:32
    Permalink

    Braga mmg mempesona, tapi kayak nya sudah mulai memudar aura nya. Terlalu banyak coretan dan tempelan ngak jelas di sepanjang jalan nya. Cafe2 nya terlalu remang2 kurang mengangkat, andaikan bisa di ubah kayak di pinggiran kali malaka yg bersih dan mengesankan pasti jauh lebih greget.

    Reply
    • January 31 at 22:31
      Permalink

      Itu puisi, kak Firsta. Kalau lagu ada juga judulnya “Jalan Braga” yang nyanyi Hetty Koes Endang ๐Ÿ™‚

      Btw trims, sering mampir sini ya, kak! ๐Ÿ˜‰

      Reply
  • January 31 at 23:36
    Permalink

    Waah ada beberapa poto yang dejavu banget :p

    Reply
  • February 1 at 10:55
    Permalink

    Foto2nya selalu bikin garuk aspal T_T btw jd kangen braga ih, kmaren desember ga sempet kesini hmm

    Reply
    • February 1 at 11:34
      Permalink

      Nanti sempetin kesini lagi, biar kesampean garuk aspalnya, haha! Thanx anyway, bro! ๐Ÿ˜‰

      Reply
  • February 4 at 00:32
    Permalink

    Can’t get enough of Braga… Tapi belom kesampaian nyicipin Braga Culinary Night #hix.

    Reply
    • February 4 at 11:36
      Permalink

      Wah sama dong, pengen ngerasain suasana Braga Culinary Night juga, kalo gak salah sekarang jadi event dua mingguan ya?

      Reply
  • February 4 at 19:21
    Permalink

    Wahhh kakkk penataan fotonya bagus deh … Angle2nya juga menarik … Jangan2 kerjaan sbnrnya foto pre-wed ya kaakk??

    Btw … Mau dong kakkk difotooo *lho* ๐Ÿ˜›

    Reply
    • February 4 at 22:58
      Permalink

      Hehehe, lebih tepatnya hobi yang kadang jadi kerjaan ๐Ÿ˜‰
      Thanks Tim! Shall we? ๐Ÿ™‚

      Reply
  • February 8 at 20:47
    Permalink

    Wih jadi kangen nih sama bandung, sempet lama disana malah belum pernah nulis tentang bandung. Good writing & photos as usual. Thanks mas

    Reply
  • February 9 at 20:50
    Permalink

    Berulang kali ke bandung, gak pernah nyempatin waktu khusus buat ke Braga. Braga memang vintage…kayak foto2-nya di postingan ini ๐Ÿ™‚

    Reply
  • February 10 at 15:15
    Permalink

    Baru kemarin habis dari Braga untuk kesejuta kalinya. Ga pernah bosan dan selalu cinta dengan spot satu ini. Dan makin cinta sejak ada Braga Culinary Night. <3 <3 <3

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *